Egy általam kitalált őszi torta, a fehér csokival bevont sajtkrémes répatorta receptjét osztom meg a kedves olvasóval.
Hozzávalók:
A tésztához:
-10dkg liszt
-15dkg porcukor
-25 dkg sárgarépa
-4tojás
-15dkg dió
-1 citrom reszelt héja
-1 csomag sütőpor
-só,őrölt gyömbér és szerecsendió
A krémhez:
-50dkg krémsajt
-10dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
Bevonáshoz:
-2tábla fehér csokoládé
Egyéb:
-Kis vaj és liszt a kikenéshez
Elkészítés:
A megpucolt sárgarépákat lereszeljük. A lisztet a sütőporral, a citromhéjjal és a fűszerekkel elkeverem. Beleöntöm a darált diót, és a lereszelt sárgarépát. A 4tojás sárgáját a porcukorral habosra kikeverem, a többihez adom. A tojásfehérjékből kemény habot csinálom, és óvatosan a tésztához forgatom. A keveréket kivajazott- kilisztezett tortaformába öntöm, majd 160fokon tűpróbáig megsütöm.
Az 50 dkg krémsajtot 25 dkg natúr vajkrém és 25 dkg tejszínes krémsajt keverékéből állítom elő, amelyhez hozzászórom a porcukrot és a vaníliás cukrot. A kihűlt piskótát kettévágom, és megkenem krémmel az alsót, majd visszateszem a tetejét, amire szintén juthat a krémből.
2tábla fehér csokit vízgőz felett felolvasztok, és bevonom vele a tortát. Hűtőbe teszem dermedésig.
A végeredmény nem olyan édes, mint amilyenre számítottam. Számomra ez lesz az ősz tortája.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése