2011. október 20., csütörtök

Sült camambert salátával, lekvárral, bagettel + 1 felhasználási javaslat

A sült camambert tökéletes ételkülönlegesség vacsorára. Évekkel ezelőtt egy vendégségben kóstoltuk ezt az összeállítást, azóta otthon gyakran készítjük el. 




Hozzávalók: 


A sajthoz:


-annyi (tihanyi) camambert sajt, ahány főre tálalunk
-fokhagyma
-olívaolaj
-provence-i fűszerkeverék
-fehérbor


A salátához:


-1 fej jégsaláta
-koktélparadicsom
-1 konzerv kukorica
-újhagyma
-fenyőmag


Egyéb:


-Áfonyalekvár
-Fűszeres bagett


Elkészítés: 


A kerek sajtokat bevagdossuk, a résekbe feldarabolt fokhagyma gerezdeket dugdosunk, és beszórjuk provence-i fűszerkeverékkel. Egyenként alufóliára helyezzük a sajtokat, meglocsoljuk fehérborral és olíviaolajjal, majd becsomagoljuk őket. Sütőben 150fokon kb. 10 perc alatt megsülnek.(10 perc után kinyitom a fóliát, és még pár percig pirítom a tetejüket.) Közben elkészítem a salátát. A paradicsomot összevágom, a salátát tépkedem, az újhagymát felkarikázom, ráöntöm a konzerv kukoricát, összekeverem, és igény szerint fenyőmaggal megszórom a tetejét. A sajtok mellé áfonyalekvárt teszek, salátát szedek, és fűszeres bagettel elfogyasztom. 








Amennyiben maradt ki sajt, másnap fel lehet használni tojásrántottához. Virslit karikázok, amelyet az üvegesre párolt hagymához adok. Kukoricát öntök rá, a felkockázott sajtot, majd a felvert tojásokat. Pár perc, kész az "újrahasznosított" reggeli. 

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése