2011. szeptember 14., szerda

Citromleves

 Bár elsőre furcsán hangzott, kipróbáltam, és pozitívan csalódtam ebben a különleges-furcsa levesben. 


Citromleves


Hozzávalók: 


-1 fazék víz
-húsleveskockák
-1doboz tejföl
-2tojássárgája
-1 e.k. keményítő
-1 citrom leve és reszelt héja
-kapor
-2 paradicsom
-bors, curry


Elkészítés: 


 A fazéknyi felforrt vízbe belemorzsolom a húsleveskockákat (a víz mennyiségétől függően, én 4 db-ot használtam), majd kevés gyöngyöztetés után lehúzom a tűzről. 
 A tejfölt, a tojássárgáját és a keményítőt botmixerrel kicsit elkeverem, majd nagyon lassan a levesbe öntöm. Picit együtt melegítem őket, aztán elzárom a tüzet. 
 Ekkor adom hozzá a citrom levét és héját, a felaprított kaprot és a felszeletelt paradicsomot. Ízesítem borssal, csepp curryvel. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom.


(A fotó a legközelebbi főzésénél készül.)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése