Bár elsőre furcsán hangzott, kipróbáltam, és pozitívan csalódtam ebben a különleges-furcsa levesben.
Citromleves:
Hozzávalók:
-1 fazék víz
-húsleveskockák
-1doboz tejföl
-2tojássárgája
-1 e.k. keményítő
-1 citrom leve és reszelt héja
-kapor
-2 paradicsom
-bors, curry
Elkészítés:
A fazéknyi felforrt vízbe belemorzsolom a húsleveskockákat (a víz mennyiségétől függően, én 4 db-ot használtam), majd kevés gyöngyöztetés után lehúzom a tűzről.
A tejfölt, a tojássárgáját és a keményítőt botmixerrel kicsit elkeverem, majd nagyon lassan a levesbe öntöm. Picit együtt melegítem őket, aztán elzárom a tüzet.
Ekkor adom hozzá a citrom levét és héját, a felaprított kaprot és a felszeletelt paradicsomot. Ízesítem borssal, csepp curryvel. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom.
(A fotó a legközelebbi főzésénél készül.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése