2011. szeptember 14., szerda

Ősz I.

 Belecsöppentünk az őszbe. Mielőtt azonban hozzálátnék az őszi menük sütés-főzés-írásának, még tartozom a nyár végi sor posztlásával. A probléma annyi, hogy olyan gyorsan fogytak el az ételek, hogy nem volt idő mindegyiket lefotózni, de sikerült tartani a tervet, és mindet sorban elkészíteni. 
 Megjegyzésként írom, hogy a recepteket sokszor könyvből, újságból készítem el-ami szerintem nem von le az értékéből-, de addig-addig kísérletezgetem rajtuk, míg az eredmény legtöbbször egyedi lesz. A legapróbb változtatás is teljesen más ízhez vezethet. Nem mindegy, milyen a sütő, milyen a tepsi, az edény, amiben elkészítjük, milyenek a fűszerek- friss, zöld növény avagy szárított-, a zöldségek kertből valók-e vagy fagyasztottak, és még sorolhatnám. 
 Visszatérve az őszre, alig várom, hogy az idénynek megfelelő zöldségeket és gyümölcsöket használjak fel, így lesz porondon a sajtos répatorta, a különböző turmixok, a körtés finomságok
 A gasztro mellett hasonlóan fontos életemben a képzőművészet, így ennek a csodás évszaknak kedveskedem,és köszöntöm egyik új festményemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése