2011. szeptember 14., szerda

Zöldborsófőzelék "albérlet-módra"

 Itt egy nagyon kedves ételemet mutatom be. 
 Mikor főzni tanultam, ez volt az első ételek közt, ami felkerült az akkor még nem túl bő repertoáromra. A hozzávalók milyensége nem mellékes, mert csak akkor érjük el azt az ízt, amelyet én megszerettem, és szerencsére megszerettettem másokkal is. 


Zöldborsófőzelék: 


Hozzávalók: 



  • -2 nagy konzerv (!) zöldborsó
  • -2és fél-3 nagy doboz tejföl (20%os)
  • -liszt
  • -cukor, só



Elkészítés: 


 A lényege a receptnek, hogy a konzerv borsó édesebb, és nem kell megvárni, míg kiolvad, hanem mehet egyből a fazékba, és csak meg kell várni, míg felforr a kevés víz alatta. Eközben a tejfölöket összekeverem pár fakanálnyi liszttel, kis vízzel, h csomómentes legyen. Az állagának sűrűnek kell lennie, nem folyósnak. Ha forr a víz a borsóval, akkor beleöntjük mindet, 1csipet sót és sok cukrot/édeskét teszünk bele. Állandó kavarás mellett megvárom, míg rottyan egyet, és kész is van. Akkor igazán finom, ha édes és majdnem megáll benne a kanál. 
 Mellé legtöbbször sült virslit sütöttem, legutóbb fokhagymás oldalas sült hozzá.
 Nagyon kedves emlék ez az étel, remélem másoknak is az lesz.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése