Mikor főzni tanultam, ez volt az első ételek közt, ami felkerült az akkor még nem túl bő repertoáromra. A hozzávalók milyensége nem mellékes, mert csak akkor érjük el azt az ízt, amelyet én megszerettem, és szerencsére megszerettettem másokkal is.
Zöldborsófőzelék:
Hozzávalók:
- -2 nagy konzerv (!) zöldborsó
- -2és fél-3 nagy doboz tejföl (20%os)
- -liszt
- -cukor, só
Elkészítés:
A lényege a receptnek, hogy a konzerv borsó édesebb, és nem kell megvárni, míg kiolvad, hanem mehet egyből a fazékba, és csak meg kell várni, míg felforr a kevés víz alatta. Eközben a tejfölöket összekeverem pár fakanálnyi liszttel, kis vízzel, h csomómentes legyen. Az állagának sűrűnek kell lennie, nem folyósnak. Ha forr a víz a borsóval, akkor beleöntjük mindet, 1csipet sót és sok cukrot/édeskét teszünk bele. Állandó kavarás mellett megvárom, míg rottyan egyet, és kész is van. Akkor igazán finom, ha édes és majdnem megáll benne a kanál.
Mellé legtöbbször sült virslit sütöttem, legutóbb fokhagymás oldalas sült hozzá.
Nagyon kedves emlék ez az étel, remélem másoknak is az lesz.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése