2011. augusztus 8., hétfő

Lecsó

     Családunk nagy kedvence a lecsó. Majdnem minden hétvégén készül egy különleges verziója. Múlt héten én is egy újjal készültem:


Gombás-gyömbéres lecsó tejfölös mártogatóval




Hozzávalók: 



  • -4nagy paradicsom
  • -2-3nagy paprika
  • -1 erős zöldpaprika
  • -2-3 fej vöröshagyma
  • -1 üveg gomba
  • -5tojás
  • -só,bors
  • -gyömbér



A mártogatóhoz:

  • -1 doboz tejföl
  • -zöldfűszeres Ízvarázs
  • -4-5 gerezd fokhagyma





Elkészítés:
A hagymát felaprózzuk, a paradicsomot és a paprikákat felkockázzuk.Nagy wok edényben (fokhagymás) zsíron (!) dinsztelem a hagymát. Mikor üveges, ráöntöm a gombát, kicsivel később a többi zöldséget. Közben az 5tojást sózom, felverem. Fedő alatt hagyom a zöldségeket összerottyanni, sózom, jól megborsozom, szórok/reszelek rá gyömbért. Ha a lecsó kész, ráöntöm a tojásokat, és összekavarom elkészítésig. Friss, zöld bazsalikomot helyezek a tetejére tálaláskor. Hozzá zsemlét, kenyeret vágok, és megkenem a tejfölös mártogatóval, amelyhez csak a doboz tejföldbe kell zöldfűszert szórni, és nagyon apróra vágott fokhagymát tenni. Jó étvágyat!


Ezzel a reggelivel kellemesen indul a nap!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése