Gombás-gyömbéres lecsó tejfölös mártogatóval
Hozzávalók:
- -4nagy paradicsom
- -2-3nagy paprika
- -1 erős zöldpaprika
- -2-3 fej vöröshagyma
- -1 üveg gomba
- -5tojás
- -só,bors
- -gyömbér
A mártogatóhoz:
- -1 doboz tejföl
- -zöldfűszeres Ízvarázs
- -4-5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát felaprózzuk, a paradicsomot és a paprikákat felkockázzuk.Nagy wok edényben (fokhagymás) zsíron (!) dinsztelem a hagymát. Mikor üveges, ráöntöm a gombát, kicsivel később a többi zöldséget. Közben az 5tojást sózom, felverem. Fedő alatt hagyom a zöldségeket összerottyanni, sózom, jól megborsozom, szórok/reszelek rá gyömbért. Ha a lecsó kész, ráöntöm a tojásokat, és összekavarom elkészítésig. Friss, zöld bazsalikomot helyezek a tetejére tálaláskor. Hozzá zsemlét, kenyeret vágok, és megkenem a tejfölös mártogatóval, amelyhez csak a doboz tejföldbe kell zöldfűszert szórni, és nagyon apróra vágott fokhagymát tenni. Jó étvágyat!
Ezzel a reggelivel kellemesen indul a nap!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése