2011. augusztus 16., kedd

Mézeskalács illatú muffinok

 Megtaláltam a valóban legfinomabb tészták közé sorolható muffin alapreceptet, kicsit finomítottam rajta, beledobáltam ezt-azt, és a végeredmény nagyon is különleges lett.


Szegfűszeges-fahéjas-rumos muffin:


Hozzávalók:


-30dkg rétes liszt
-2tojás
-20dkg cukor
-1vaníliás cukor
-1sütőpor
-10dkg vaj
-2-2,5dl tej
-1 e.k. kakaópor
-1/4 üveg rumaroma
-mazsola
-étcsokoládé
-őrölt fahéj
-őrölt szegfűszeg


Elkészítés: 


A lisztet a sütőporral, a cukrokkal és a kakaóporral összekeverjük. Ezt tesszük a vajjal, a tojással, a tejjel is,majd egy nagy tálban a fűszerek és a rum hozzáadásával összedolgozzuk a tésztát. Muffin formákba öntjük a tésztát a formák 3/4-éig, belenyomkodunk mazsolát, 1-1 fél kocka étcsokoládét, és sütőbe tesszük őket. Jobban szeretem a szilikon formát, könnyen kijönnek a sütik, és nem kell papír. 200 fokon villapróbáig sütöm őket, ez kb. negyed óra. Bár még nyár vége van, jól esett egy kis tél-illat a konyhában. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése