Túróbomba
Hozzávalók:
-1 kg túró
-2 csomag vaníliás cukor
-15dkg (por)cukor
-1 citrom reszelt héja
-10dkg búzadara
-kb. 30 db háztartási keksz
A bevonóhoz:
-1 tábla étcsokoládé
-2-3 evőkanál vaj
-2 e.k. kakópor
-2 e.k. cukor
-2 e.k. langyos víz
Elkészítés:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálban összegyúrjuk, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdagadjon a massza a búzadarától. Kis golyókat formázunk belőlük, és egy-egy kekszre rátesszük őket. Gőz fölött vajon megolvasztom a csokoládét, rászórom a kakaóport, a cukrot, és hozzáöntöm a pici vizet. Csodás csokiöntetet kapok. Ezzel leöntöm a kis golyókat. A család nem bírta ki, és azonnal nekilátott a falatozásnak. Ilyenkor még folyik a máz, és kemény a keksz. Ha egy estét áll a hűtőben, másnapra érik össze rendesen. A keksz megpuhul, és a máz megkeményedik. Fantasztikus finom édesség!
Készítés után közvetlen:
Másnap reggel:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése